DSC02727.JPG

om Grönska stadsodling

Grönsaker odlade i staden med fokus på kvalitet, miljö och teknik

Grönska är ett ungt, svenskt tech-bolag som utvecklar teknik för vertikal odling, och som producerar och säljer lokalt odlade grönsaker och örter. Vi har utvecklat teknik sedan 2014, och under 2018 konstruerade vi en av Europas största vertikala odlingar, belägen i södra Stockholm.

Vertikal odling gör att vi kan producera grödor inomhus i urban miljö och året runt. Målet är att erbjuda ett hållbart, närproducerat alternativ till importerade grönsaker och örter - läs mer om Grönska här

 
DSC06312 copy.jpg

vår teknik - vertikal odling

Odling inomhus
- 365 dagar om året

Grönska utvecklar egen teknik för vertikal odling, och har gjort så sedan starten 2014. Vertikal odling bygger på odling i hyllplan med LED belysning och hydroponisk bevattningsteknik. Enkelt sagt så skapar vi den bästa miljön för plantor att växa, fast inomhus i stället för utomhus. Temperatur, ljus, näring och luftrörelser samspelar i en kontrollerad miljö.  Med den här odlingstekniken kan mat alltså odlas inomhus, 365 dagar om året, vilket givetvis är fördelaktigt på kalla platser som Sverige. 

Genom att odla i hyllsystem på höjden nyttjas yta och volym effektivt. Tack vare yteffektiviteten kan odlingar placeras i staden, där yta ofta är begränsad och dyr. Läs mer om vår teknik och vertikal odling.

 
 
WhatsApp Image 2018-12-28 at 16.42.19.jpeg
 

 
DSC06472.jpg
 

grönskas vision

Vi tror på miljövänlig mat-produktion

Vi gör detta för att vi är passionerade och tror på nya sätt att odla och konsumera mat. Vi tär på planetens resurser där besprutning, skövling av skog och långa transporter i koppling till matproduktion har en stor inverkan på miljön. Befolkningen växer och tillsammans måste vi hitta sätt att föda fler, på ett långsiktigt hållbart sätt. Läs mer om hur du bidrar till miljön genom att välja Grönska!

 
DSC02706.JPG

Här hittar du Grönska