Egenutvecklad teknik för vertikal odling

Vi odlar grönsaker och örter med ett nytänkande odlingssystem som kallas vertikal odling och bygger på användning av LED och hydroponisk bevattningsteknik. Denna metod gör att vi kan odla inomhus, 365 dagar om året, utan bekämpningsmedel.

Teknik finns i Grönskas DNA. Vi har sedan dag ett utvecklat egen teknik, ljusrecept och vattensystem, och genom otaliga tester optimerat tekniken stegvis.

 
 

LED-belysning

LED (Light Emitting Diodes) ger våra plantor det ljus de behöver. Ljusreceptet (kombinationen av våglängder) som vi använder är utvecklat och testat in-house.

LED-tech.jpg
 
 

Hydroponisk bevattning

Med hydroponisk bevattningsteknik kan vi använda vatten sparsamt och samtidigt ge plantorna den näring de behöver.

koriander-hydroponisk.jpg
 

Vertikal odling

Genom att odla i hyllsystem på höjden utnyttjar vi yta och volym effektivt.

odling-i-hyllplan.jpg
 

Mindre plast

Vi har valt att odla i krukor gjorda av pappersmassa för att minska mängden plast som du tar med dig hem från affären. Krukan och jorden är komposterbar.

papperskrukor.jpg
 

GrowOff - Odling i butik

Samtidigt som vi fokuserar på storskalig odling har vi även utvecklat mindre vertikala odlingar som kan stå i matbutik. Detta koncept kallar vi GrowOff by Grönska. Precis som bake off - fast för bladväxter och mikrogrönska. Syftet är att kapa ytterligare steg i värdekedjan och odla så lokalt som det bara går.

GrowOff står idag i två Coop butiker i Stockholm.

odling-i-butik.jpg
 

Framtidens odling

Vårt fokus den senaste tiden har legat på utveckling av automation för storskalig vertikal odling och det är något vi kommer att arbeta med fortsatt. Detta är en industri i sin linda och vi ser enorma möjligheter för teknisk utveckling.