Grönska är med på Smaka på Stockholm 1-6 juni, kom och säg hej i Kungsträdgården!

Grönska Stadsodling presenterar det nya konceptet GrowOff by Grönska under Smaka på Stockholm som äger rum 1-6 juni i Kungsträdgården, Stockholm. Med konceptet GrowOff siktar Grönska på att konstruera anpassade odlingssystem som kan placeras i matbutik eller i restaurang. Målet är att få fler att odla och att minska på livsmedelstransporterna. Precis som bake off - fast för bladväxter och mikrogrönska. Noll km i livsmedelstransporter och noll mellanhänder. Grönska har flera års erfarenhet av att konstruera odlingssystem och vill nu ge fler möjligheten att odla. Odlingssystemen kommer att kunna anpassas helt efter behov; storlek, färg, typ av gröda som ska odlas, och placeras i matbutiker eller i restauranger.

Ett odlingssystem på 2,4*0,8 m kommer att presenteras på Smaka på Stockholm. Smaka på Stockholm kommer att bjuda på matupplevelser med deltagande restauranger, food trucks, kockdueller, dryckesprovningar och gratis konserter med mera. Årets största nyhet är satsningen på FoodTech med bland annat FoodTech Village där besökarna får uppleva innovationer inom mat genom teknik och där Grönska kommer att presenterade sitt GrowOff odlingssystem. FoodTech Village kommer att vara ett avgränsat område av Smaka på Stockholm i Kungsträdgården där besökare gratis får ta del av bolag som arbetar inom FoodTech.

Natalie de Brun